Ella var här

Jag tillhör ju de som tror att det enda som händer när man dör är att man ändrar form. Det vill säga; man försvinner inte egentligen, man bara ändrar form och tillstånd. Kroppen vi har under våra liv är bara ett fordon vi använder oss av just för att leva igenom.

Formen vi återtar när vi dör är ren energi. Som jag har skrivit om tidigare, är energi något vi kan känna. Tänk bara när vi känner att en specifik person kommer in i ett rum – det är inte ovanligt att man vet vem det är, även om man inte ser personen i fråga.

Ella var här igår. Först märkte jag det när jag gick hem från Ica – var och hämtade ett paket med ett ljudkort till min ny(gamla) adopterade dator. När jag gick ner i trapphuset noterade jag återigen hur extremt märkligt det är att gå ut utan Ella.

På väg hem kände jag att hon var där. Jag kunde nästan se henne där hon gick, nåt steg framför mig sådär som hon brukar.

När jag gick och lade mig var det ännu tydligare att hon var här. För första gången grät jag riktigt, riktigt ordentligt. Hon var så tydlig i känslan. Jag vet inte hur jag ska beskriva känslan på annat sätt än att det var ett särskilt tryck mot huden. Ett tryck jag förknippar med bara henne. Hon känns på ett visst sätt, som ingen annan gör.

Det känns som att något har skiftat i mig. Hittills har jag ägnat större delen av min tid åt att distrahera mig, för att slippa ta in allting på en gång. Men nu tror jag att jag börjar släppa in aningens lite mer. Kanske är det nu den riktiga sorgeprocessen sätter igång.

Jag vet inte.

 

Hundliv – livsstil

Nu när Försvarsmaktens Ella har lämnat mig är jag hundlös. Tankar och funderingar har jag dock ändå, så kom och häng med mig när jag skriver om ledarskap, kommunikation och relationer med hundar – och hur jag planerar mitt hundliv framåt.

Vi ses på bloggen! =)

Insamling

På sjukersättning tar det tid att spara ihop pengar till en renrasig hund.

Stötta mig gärna genom att klicka här och bidra med valfritt belopp.

Varje bidrag för mig ett steg närmare min hund.

Tack på förhand!

Arkiv
Kategorier
Translation

Hundfolk

Detta är personer och/eller organisationer som jobbar på ett sätt som överensstämmer med min egen filosofi om vad som gynnar relationen mellan människa/hund på bästa sätt.