Jag har ju berättat att Boyo varit taskig i magen till och från – faktiskt ända sedan han kom hem den 12 februari. Hans bästa kompis (eller; det som var tänkt att bli hans bästa kompis) Mozart, leonbergerblandningen, har Giardia-parasiten, så jag har varit orolig att Boyo också smittats. Efter en rejäl avmaskning för ett par veckor sedan, skickade jag iväg bajsprover igår till Vidilab, och idag kom svaret.

Till min extremt stora glädje finns det inga sporer eller cystor från Giardiaparasiten hos Boyo. Jag kunde inte vara mer nöjd och tacksam över det resultatet. I flera veckor har jag varit osäker och kluven i vad jag trott – det har inte känts som att han haft den, men det har inte heller känts som att han inte haft den. Det har varit som att stå i full balans på en knivsudd utan övervikt åt endera hållet. Men det är bättre att veta säkert än att tro, så jag köpte hem ett kit från kollamasken.nu.

Jag visste det inte när jag köpte det, men man kan välja om man vill kolla mask, eller om man antingen vill byta ut det mot ett Giardiatest, lungmasktest eller köpa till något av de senare. Jag bytte masktest mot Giardiatestet. Det är sånt som kan vara bra att veta om man misstänker att ens hund kanske har Giardia. Sedan finns det förstås andra ställen där man kan köpa hemtest för Giardia (som skickas till labb).

Jag är otroligt tacksam över detta. Dels därför att det känns som att jag fått tillbaka de pengar jag trott att jag skulle bli tvungen att investera i desinfektionsmedel, ångtvätt och diverse andra städmateriel. Nu slipper jag det, och helt plötsligt känner jag mig rik i stället.

Så min tanke nu om Boyos mage är att han helt enkelt har en känslig sådan. Det är den teorin jag tänker arbeta utifrån nu. För ögonblicket äter han ett svindyrt veterinärfoder, och det tror jag inte är bra att han äter i längden. Alltså har jag börjat introducera hans vanliga mat i extremt liten mängd, för att öka på det allt eftersom. Skulle det visa sig att det inte fungerar får jag se om jag kan hitta ett annat foder i stället.

Men det känns som ett enklare uppdrag än att bli av med Giardia.

 

Hundliv – livsstil

Den 4 juni 2019 förlorade jag Försvarsmaktens Ella till ålderskrämpor och juvertumörer.

 

Den 12 februari 2020 åkte jag till Skåne fram och tillbaka på en dag för att hämta hem min nya hundvalp, Boyo.

 

Följ mig på resan med att uppfostra en valp till en jättehäftig hund!

 

Välkommen!
/Malinka P.

Kommentarer

är avstängda på grund av återkommande spam.

Hundfolk

Detta är personer och/eller organisationer som jobbar på ett sätt som överensstämmer med min egen filosofi om vad som gynnar relationen mellan människa/hund på bästa sätt.

 

Arkiv
Kategorier
Translation

Twitter

Nytt på the Beast | Ella och Boyo

http://thebeast.se/2020/04/04/ella-och-boyo/

#thebeast #hundliv #hundrelationer #hundpsykologi #hundkommunikation #sorgearbete #valpliv

Mindre smickrande erkännanden från min sida.

Nytt på the Beast | Kommunikation versus träning

http://thebeast.se/2020/04/04/kommunikation-versus-traning/

#thebeast #hundliv #hundpsykologi #hundkommunikation #hundarsbeteende

Nu är jag sådär nördig igen med att förtydliga det jag anser vara skillnaden mellan kommunikation och hundträning.

Nytt på the Beast | Dagens höjdpunkt

http://thebeast.se/2020/04/03/dagens-hojdpunkt/

#thebeast #hundliv #hundträning #hundpsykologi #hundkommunikation #hundarsbeteende #ledarskap

Idag har jag pratat med en hundtränare som sysslar med positiv förstärkning!

Nytt på http://Bipolarblog.se | Speedade tankar

http://bipolarblog.se/2020/04/01/speedade-tankar/

#funkpol #socpol #svpol #bippo #bipolar #psykiskohaelsa

Idag spinner mina tankar i tusentals kilometer i sekunden. En tanke leder till en annan, och med lite otur kan jag hamna i en hypomani.

Nytt på http://Bipolarblog.se | Grannsämja

http://bipolarblog.se/2020/03/31/grannsamja/

#funkpol #socpol #svpol #bippo #bipolar #psykiskohaelsa #grannsämja

Nu är de igång igen, kärringarna i huset.