Jag heter Sonya Malinka Persson, och jag gillar att leva tillsammans med hundar. Min filosofi handlar mindre om positiv förstärkning och mer om vilka egenskaper man har och den personliga förmågan att kommunicera med, och fungera som vägledare för sin hund. Jag anser att vi lägger för mycket tid på att träna våra hundar och för lite tid på att fostra dem.

Den här bloggen innehåller lite allt möjligt, men har ett starkt fokus på ledarskap och nämnda egenskaper som gör att vi kan skapa så gynnsamma relationer med våra hundar som möjligt. En del av innehållet kan säkert vara provocerande om man är en hängiven anhängare av positiv förstärkning, som i mitt tycke är ett jättebra redskap när man ska lära sin hund specifika saker – men inte som livsfilosofi när det gäller någonting överhuvudtaget, faktiskt.

Min första och bästa lärare när det handlar om hundar är Försvarsmaktens Ella – en schäfertik med vilja, driv, energi in absurdum och ett psyke av stål. Hon, och världens bästa fodervärdskonsulent, lärde mig enormt mycket om hundar och ledarskap. När jag förlorade henne 2019 föll min värld ihop. Men jag tog mig samman, och lever nu tillsammans med en ny hund – ytterligare en schäfer, men en hanhund vid namn Boyo.

Jag tar mig friheten att lära mig av varenda hund jag har framför mig – och vid det här laget har jag haft flera fantastiska sådana i mitt liv, även om de inte varit eller är mina egna. Det är otroligt givande att umgås med hundar, och det ger enorma möjligheter att fundera omkring sig själv, hur man fungerar och vad det är som gör att relationen med hundarna ser ut som den gör. Utvecklingsmöjligheterna är oändliga.

För mig är det alltid viktigast att de hundar jag omger mig med är lugna, trygga och stabila. Det är inte nödvändigt att hunden (eller jag) har skitkul hela tiden. Jag favoriserar att hunden känner sig trygg och kan slappna av i mitt sällskap.

Mina personliga preferenser när det gäller hundar är stora hundar. I min erfarenhet är stora hundar mer lätthanterliga än mindre hundar, men det är ju också – såklart, en fråga om tycke och smak.

Alldeles oavsett vilket – hoppas att du hittar något matnyttigt här på bloggen. Vi kommer säkert att ha skilda åsikter om det mesta, men så är livet.

Med hundvänliga hälsningar,
Malinka

Sonya Malinka Persson

 

Hundliv – livsstil

Den 4 juni 2019 förlorade jag Försvarsmaktens Ella till ålderskrämpor och juvertumörer.

 

Den 12 februari 2020 åkte jag till Skåne fram och tillbaka på en dag för att hämta hem min nya hundvalp, Boyo.

 

Följ mig på resan med att uppfostra en valp till en jättehäftig hund!

 

Välkommen!
/Malinka P.

Hundfolk

Detta är personer och/eller organisationer som jobbar på ett sätt som överensstämmer med min egen filosofi om vad som gynnar relationen mellan människa/hund på bästa sätt.

 

Translation

Arkiv
Kategorier