Han har lite småroliga grejer för sig, min hund. Inget av det är nödvändigtvis dåligt, men en del saker han har för sig är rejält underhållande. I dessa corona-tider tänkte jag därför roa er (och mig själv!) med att berätta om några av dem. 🙂 Håll till godo!

Toapapper

När jag sitter på dass och ska torka mig vill Boyo gärna vara med och hjälpa till. Han vill gärna hålla i pappret tillsammans med mig, och om man bortser från det fruktansvärt opraktiska i den situationen, ser det faktiskt rätt kul ut.

Dock är det ingenting jag tycker är ok att han gör, så varje gång han försöker ta tag i mitt dasspapper får han ett rejält nej. Jag vill gärna torka mig utan pälsklädd assistans. 😀

Kvällsprat

Boyo har tre hundsängar. En kommer väldigt snart att vara alldeles för liten – när han kom hem kunde han kura ihop sig i ena halvan av den. De andra är rätt stora och kommer att fungera länge till, hoppas jag.

Oavsett storleken på sängarna; när Boyo lägger sig i en av dem för att han är trött, har han en tendens att vilja prata för sig själv. Det är jättegulligt att lyssna på det pipande och diskuterande han har för sig. Än så länge har han ju dessutom en rätt pipig röst, men jag tror inte att han någonsin kommer att slå kungen av allt pipande; Mysak. 😀

Löv

Boyo gillar att jaga löv. Vi är inte överens om nyttan och nöjet i den sysslan. Personligen anser jag att det är ett beteende som lätt kan utvecklas till stress och därefter obsession (jag är minnessvag och minns inte vad det heter på svenska), och därför ser jag helst att det upphör.

Sen kan man ju tycka att det ser gulligt ut, men tänker man ett steg längre är det inte så himla gulligt.

Vakendrömmar

Det här har egentligen bara hänt en gång, men det var så hysteriskt roligt. Helt plötsligt ligger Boyo på sidan och börjar veva med frambenen som om han simmade eller sprang. Ungefär som en hund gör när de drömmer, fast bara med frambenen, och dessutom väldigt tydligt. Dessutom pep han lite.

Jag fick mig ett väldigt gott skratt den gången, kan jag lova. Tror dessutom att jag hade turen att fånga det på film. 🙂

Hund och katt

Det här är ju egentligen inget hyss, men värt att ta upp ändå. Molly, min snart åtta år gamla katt, får för sig ibland att hon och Boyo ska mysa tillsammans.

Det innebär att hon går och stångas lite med honom, och sätter sig gärna bredvid honom på hundsängen. Hon gör det nästan enbart när han är väldigt trött, men det är väldigt, väldigt snuttigt när det händer.

Även detta tror jag att jag har lyckats fånga på film vid ett tillfälle.

Bilar

Går vi på trottoaren längs en trafikerad väg har Boyo upptäckt att det är skitkul att rusa ut i hela koppellängden för att jaga bilarna som åker förbi. Jag tar löven, any day, framför att jaga bilar. Även om Boyo kommer att bli en hyfsat stor hund, är bilarna större, tyngre, snabbare och på det stora hela, både tuffare och farligare.

Det här är än så länge ett hyss, men om jag inte skulle ta tag i det kan det på sikt bli livsfarligt.

 

Hundliv – livsstil

Den 4 juni 2019 förlorade jag Försvarsmaktens Ella till ålderskrämpor och juvertumörer.

 

Den 12 februari 2020 åkte jag till Skåne fram och tillbaka på en dag för att hämta hem min nya hundvalp, Boyo.

 

Följ mig på resan med att uppfostra en valp till en jättehäftig hund!

 

Välkommen!
/Malinka P.

Hundfolk

Detta är personer och/eller organisationer som jobbar på ett sätt som överensstämmer med min egen filosofi om vad som gynnar relationen mellan människa/hund på bästa sätt.

 

Translation

Arkiv
Kategorier