Lilo är hos mig på heltid just nu. Med heltid menar jag inackorderings-stilen. Hon tillbringar hela sina dygn med mig, Molly och Boyo. Hennes matte är nämligen bortrest, och för tillfället är det lite oklart exakt hur länge det blir.

Det är verkligen ingen nyhet, men jag gillar att ha två hundar hemma. På heltid, alltså. Och faktum är att jag föredrar att ha Lilo här på det här viset, i stället för att möta henne varje morgon före sju. Jag är nattmänniska, så det här med att vakna och kliva upp jättetidigt är på det stora hela väldigt onaturligt för mig. Det här innebär att jag kan styra mitt dygn som jag vill – särskilt nu när det är så in i helvete varmt.

Det är märkligt, det här med hur flockdynamiken förändras när det kommer in en “ny” hund i flocken. Nu känner vi ju Lilo, allihop här hemma, så det är ju inte nytt på så vis. Men det är nytt att hon är här dygnet runt. Och dynamiken förändras, helt klart. Känslan är en helt annan.

Inte för att det gör något. Jag gillar ju att ha två hundar hemma, som sagt var. Särskilt när det är hundar jag känner väl. Just precis exakt nu är det alldeles för varmt, och Boyo är fortfarande lite för liten (trots att han blev sex månader för några dagar sen) att gå mer än i syfte att rasta hundarna, men att gå långa promenader med två hundar är hur mysigt som helst. Jag längtar tills Boyo blir tillräckligt gammal för att gå riktigt långa promenader.

Lite småkul anekdoter från våra dagar hittills; Lilo vaktar framför allt tuggben. Igår fick de varsitt ben, för att det är så fruktansvärt tråkigt för dem när det är såhär jävla varmt. De orkar inte göra mycket mer än ligga utslagna i värmen framför fläktarna, och resa sig för att dricka vatten.

Men nu fick de varsitt ben, och Boyo lade sitt på ett ställe för att därefter gå och beundra Lilos ben på avstånd. Hon morrade nämligen och var mycket tydlig med att det var hennes ben, minsann. Svansen gick i ungefär hundraåttio under tiden, så det är ju svårt att ta henne på allvar – i alla fall för mig. 😀

Sedan promenerade hon iväg och hittade Boyos ben. Lycka – nu hade hon helt plötsligt två ben att vakta. Morrandet fortsatte, kombinerat med den där viftande, piskande svansen (som kan göra riktigt ont om man råkar stå i vägen). Lite senare igen hade hon flyttat på det ena benet och gick ifrån det.

Då fuskade jag och ställde mig över det. Där stod jag, och Lilo satt och tittade mycket uppmärksamt på mig, vilket är skickligt jobbat av henne eftersom det inte är hennes starkaste sida. Jag vek inte undan, så till slut lommade hon besviket iväg och lade sig. Vid det laget tyckte jag att det var färdigvaktat över de här benen, så jag plockade undan dem.

Lilo har också tagit ett helt eget beslut om att det nu är slut med Boyos tid i sängen när det är sovdags. Första natten hoppade hon upp bredvid mig, och han förstod på en gång att det inte var någon idé att försöka. Tjejer rockar universum, typ.

Men bortsett från att det är sjukligt varmt i min lägenhet, så funkar det bra att ha Lilo här. Hon är väldigt lätt att ha att göra med, så det är liksom inga problem. Det skulle vara roligare om temperaturen ute och inne var mer behaglig, men (och det tar emot att säga, för jag avskyr värme) nu är det som det är. Vi får promenera ordentligt någon annan gång, eller, om det är tillräckligt svalt, sent på kvällarna eller nätterna.

Det som är viktigast i alla fall är att Lilo har det bra här. Och vi har det bra med henne. Jag och Lilos matte brukar säga ibland att det är en match made in heaven, och att det fanns en anledning till att vi hittade varandra.

Och jag tror verkligen att det är så. ♥

 

Hundliv – livsstil

Den 4 juni 2019 förlorade jag Försvarsmaktens Ella till ålderskrämpor och juvertumörer.

 

Den 12 februari 2020 åkte jag till Skåne fram och tillbaka på en dag för att hämta hem min nya hundvalp, Boyo.

 

Följ mig på resan med att uppfostra en valp till en jättehäftig hund!

 

Välkommen!
/Malinka P.

Hundfolk

Detta är personer och/eller organisationer som jobbar på ett sätt som överensstämmer med min egen filosofi om vad som gynnar relationen mellan människa/hund på bästa sätt.

 

Translation

Arkiv
Kategorier