Innan jag ger mig in på en beskrivning av vår första natt tillsammans, tänkte jag passa på att visa de första bilderna på min Pip-Larsson. De här bilderna togs nu på morgonen – faktiskt för bara en stund sedan. Det är väldigt soligt ute, så ljusförhållandena är inte de bästa – men håll till godo. 🙂

Så har då jag och Boyo tillbringat vår första natt tillsammans. Boyo fick sova med mig i sängen, eftersom jag anser att det är viktigt att han får känna närhet och trygghet, sådär när man liksom flyttat hemifrån och det mesta är jättekonstigt, otryggt och ovant.

Fast jag skulle ljuga om jag sade att vi sovit ovaggade, för så blev det inte. När vi kom hem stannade jag uppe ett tag för att dricka te och packa upp ryggsäcken, och så vidare. Det innebar en kisstur till innan vi lade oss. Därefter tillbringade vi minst en timme med att Boyo pep och gnydde oavbrutet. Tror han lyckades somna till en liten stund, men då kunde inte jag sova, trots att timmarna jag sovit sedan i måndags är lätträknade.

Så det slutade med ett extra mål mat, plus två turer ut till, innan vi lyckades somna båda två.

Inte sov vi särskilt länge, heller. Eftersom jag inte känner Boyo och hans behov och rutiner när det gäller toalettvanorna än, kändes det viktigt att vi kom ut så tidigt som möjligt, så jag hade ställt klockan på.. tja, någonstans runt sju. Jag sov med kläder på och hade skorna i sovrummet, så det var bara att dra på sig dem, bära med sig Boyo, dra på sig en jacka, och ge sig ut.

Efter det har vi varit ute en gång till, och träffat på den gamle goldenhanen Elton som bor i området. Det var givetvis jättespännande, även om Elton kanske inte var superintresserad av att leka, just. 😀 För ögonblicket sover Boyo, men jag misstänker att det är dags att gå ut igen om en halvtimme eller nåt.

Det har givetvis varit kissolyckor inomhus, hela tre gånger hittills. Ett par gånger igår kväll, och ganska direkt när vi kom in efter andra promenaden (vill säga; i extremt långsam takt runt huset för att ge utrymme för både kissande och bajsande), eftersom Boyo inte alls hade lust att kissa utomhus den gången.

Så på det stora hela kan jag säga att jag är sjukligt trött, och hoppas på att kommande natt innebär mindre pip och betydligt mer och bättre sömn för oss båda.

Fortsättningen på den här dagen innefattar att träffa Lilo och hennes matte, samt att träffa en annan av mina bästa vänner. Plus, givetvis att fortsätta ränna ut och in – det är nog snart dags igen, misstänker jag. Boyo ligger och sover just nu, men jag skulle gissa att han ganska snart vaknar till, och då är det dags. Då ska vi faktiskt passa på att träffa Lilo. ♥

Men jag hoppas verkligen att vi kan göra en tidig kväll idag, för jag är fruktansvärt trött.

Nu ska jag försöka komma igång, så att vi kan gå ut och möta upp Lilo och hennes matte som varit på långpromenad i det vackra vädret. Håll tummarna för att jag lyckas hålla mig vaken hela dagen, och att det blir så få olyckor inomhus som möjligt.

Mer skvaller och fler bilder blir det givetvis allt eftersom. Ska försöka få med kameran ut nu när vi träffar Lilo – vi får se om jag lyckas. 🙂

 

Hundliv – livsstil

Den 4 juni 2019 förlorade jag Försvarsmaktens Ella till ålderskrämpor och juvertumörer.

 

Den 12 februari 2020 åkte jag till Skåne fram och tillbaka på en dag för att hämta hem min nya hundvalp, Boyo.

 

Följ mig på resan med att uppfostra en valp till en jättehäftig hund!

 

Välkommen!
/Malinka P.

Hundfolk

Detta är personer och/eller organisationer som jobbar på ett sätt som överensstämmer med min egen filosofi om vad som gynnar relationen mellan människa/hund på bästa sätt.

 

Translation

Arkiv
Kategorier