Idag har jag och Boyo varit ifrån varandra för första gången sen jag hämtade honom. Eller ja, det beror på om man räknar med de få gånger när en kompis stått utanför Ica med Boyo när jag sprungit in och hämtat ett paket eller så. Men idag var det första gången på riktigt jag hade hundvakt.

Jag skulle iväg och handla lite, och frågade Lilos matte om hon kunde tänka sig att hänga lite med Boyo en stund idag. Det gick alldeles utmärkt, upplyste mig Lilos matte om, så glad i hågen traskade vi iväg för att möta dem ute.

Det är väldigt mycket bus näs Lilo och Boyo träffas. Inte hela tiden, men precis sådär när vi möts. När jag går med dem får de inte busa, eftersom hela tanken är att vi ska . Lilos matte har inte gått med båda tidigare, och som jag förstod det var det inte helt lätt. När jag hämtade Boyo hade hon ringt in sin dotter som förstärkning, och det hade visst gått bättre då.

Men Boyo, alltså. Vilken mammagris han är. Ella var också en riktigt mammig hund (faktiskt tusen gånger värre, i alla fall som valp), och även om det inte nödvändigtvis är smickrande, är det inte så konstigt. Jag umgås med mina djur 24 timmar om dygnet. De är sällan mer än några meter ifrån mig. De har alltid tillgång till mig.

Så det är klart att det blir jobbigt när nån annan tar kopplet och jag går min väg.

Lilos matte erbjöd sig att hjälpa mig att lära Boyo att det är ok att nån annan håller kopplet och att matte går iväg. För han var verkligen jättepipig och hysterisk. Jag hörde honom en bra bit bort när jag gick. Personligen har jag ju lite svårt att hålla mig för skratt, för det låter onekligen rätt löjligt med schäferpip. Jag är lite taskig på det viset, det måste jag ju erkänna. 😀

Men; redan i morgon ska vi öva på det här igen. Jag vill ta mig ner på stan och se om jag kan hitta ett par träskor, och då passar det ju superbra att lämpa av Boyo hos Lilo och hennes matte en stund.

För övrigt måste jag ta tag i det här med ensamhetsträning av Boyo. Jag går ju hemma om dagarna, och nu i Coronatider är det ju bättre att stanna hemma än att röra sig ute i samhället. Alltså har jag extremt få anledningar att gå ut utan hund. Men jag lär ju börja förr eller senare (hellre förr) så att han lär sig att det är ok att vara ensam hemma en stund. Det kommer förmodligen inte att bli särskilt ofta han behöver vara ensam – men han behöver vara ok med det.

Jag ser fram emot att Mozart förhoppningsvis blir friskförklarad från sin giardia snart – för hans och hans familjs skull främst, men också för att jag hoppas att vi ska kunna låta pojkarna leka lite, men framför allt lära dem att umgås utan att leka. Dessutom hoppas jag att vi ska kunna gå med varandras hundar (tillsammans, alltså). Ju fler tillfällen Boyo har att gå med någon annan, desto bättre. Jag ser nämligen gärna att han blir lite mindre mammig än Ella, som slet och drog som en galning för att komma till mig om jag var mer än en koppellängd ifrån henne (även om hon också kunde slita åt andra hållet när hon såg nån vi kände, när jag höll i kopplet).

Trots att Boyo är lite löjlig och mammig av sig, måste jag ändå säga att han faktiskt är en väldigt trevlig hund. Jag tror att de som har träffat honom håller med. Han är lite hoppig, vilket jag inte gillar riktigt. Vi måste ta tag i det, eftersom även om det kan vara gulligt nu, så är det inte fullt lika gulligt när han är fullvuxen och mer än dubbelt så stor och tung som nu.

Det ska verkligen bli otroligt kul att se hur han kommer att se ut och vara som vuxen hund. Han är en otroligt go och mysig hund redan nu att jag liksom undrar vart tusan det ska sluta. Slutar han som knähund blir det tungt. 😀

 

Hundliv – livsstil

Den 4 juni 2019 förlorade jag Försvarsmaktens Ella till ålderskrämpor och juvertumörer.

 

Den 12 februari 2020 åkte jag till Skåne fram och tillbaka på en dag för att hämta hem min nya hundvalp, Boyo.

 

Följ mig på resan med att uppfostra en valp till en jättehäftig hund!

 

Välkommen!
/Malinka P.

Hundfolk

Detta är personer och/eller organisationer som jobbar på ett sätt som överensstämmer med min egen filosofi om vad som gynnar relationen mellan människa/hund på bästa sätt.

 

Translation

Arkiv
Kategorier