Det här är verkligen ingen nyhet, men det är något jag har insett lite extra de senaste veckorna. Förmodligen därför att jag mer och mer inser att min lill-prins är en rätt mjuk och motståndslös hund. Det finns nog de som inte skulle hålla med mig, men det är min alldeles egen uppfattning om honom.

Ella uppfostrade mig till att verkligen uppskatta en hund som har ett sjujävla motstånd i sig. Jag har lärt mig att behöva det, och eftersom jag tillhör gruppen människor med väldigt god självinsikt har jag en rätt bra uppfattning om varför. Väldigt kortfattat utan att ge mig in på långa förklaringar kan jag säga att “det ska inte vara lätt att älska”.

Jag har ingen aning om hur Boyo kommer att bli som vuxen. Han är trots allt bara fem månader gammal (idag, faktiskt!). Det som just nu är en del valptrots och total frånvaro av impulskontroll, kommer förmodligen att bli något helt annat så småningom. Bortsett från allt det jag är van vid att det är på ett visst sätt (energi, intensitet, driv, hårt psyke och så vidare) har jag inte en susning om vilka sidor av Boyo som kommer att vara utmaningar för mig.

Det jag däremot kan säga är att jag uppskattar i väldigt hög grad att bråka och tjafsa med min hund. Jag är fullt medveten om att det låter helt vansinnigt, men jag gillar att min hund har egna åsikter och ger uttryck för dem. Jag tycker att det är skitkul att behöva ha högljudda diskussioner med min hund om hur saker ska fungera. Jag älskar att det finns ett stort motstånd i min hund, så jag har lite att bita i.

Vi får se hur detta kommer till uttryck i Boyo.

Eftersom det är så extremt stor skillnad på Boyo och Ella, finns det en viss sannolikhet att jag så småningom – när Boyo blivit tillräckligt vuxen för att vara med och fostra, kommer att skaffa mig en till hund.

Jag känner mig lite elak när jag säger det, men inte ens Boyo och Lilo tillsammans kommer upp i det motstånd som fanns i Ella. Och jag saknar det.

Boyo är en otroligt mysig och go hund. Han är så otroligt go att det nästan är synd om honom, och jag avgudar honom för det. Han är mjuk, vänlig, kärleksfull och supermysig på alla sätt och vis möjliga. Jag kunde inte ha fått en trevligare valp – på riktigt.

Men medan han å ena sidan är sådär supertrevlig, supergo och supermysig, är han å andra sidan inte särskilt spännande. 😀 Han är rolig på sina vis, det är han. Fånig är han också. Tuff kommer han nog också att bli som vuxen – på sitt sätt. Men spännande är inte ordet jag skulle använda för att beskriva honom. Och han har inte heller det där motståndet jag uppskattar så oerhört.

Det är ingen ny tanke, det här med att skaffa en hund till. Jag gillar att ha flera hundar. Det är otroligt trevligt att ha Lilo här, och hade jag en större lägenhet skulle jag lätt kunna tänka mig att ha en till hund här om dagarna. Och jag tror, så småningom, när Boyo blir äldre, att han kommer att vara en fantastisk lekfarbror och fostrare till en valp. Men jag har provat att ha en unghund och en valp samtidigt, och det gör jag inte om – så en till hund får vänta i åtminstone ett par år till.

Och då ska jag vara noga med att skaffa mig en hund som har det där motståndet. Det är förvisso njutbart, på sätt och vis, att inte behöva kämpa med sin hund hela tiden. Men av någon anledning saknar jag det väldigt mycket. Det finns ju flera raser som är intressanta för det jag vill få ut av en hund.

Vi får se vad det kan tänkas bli. Men efter några andra större, dyra saker jag behöver och vill ha, är det nog dags att börja spara pengar så att jag kan välja det jag vill ha när det är dags att skaffa nästa hund.

 

Hundliv – livsstil

Den 4 juni 2019 förlorade jag Försvarsmaktens Ella till ålderskrämpor och juvertumörer.

 

Den 12 februari 2020 åkte jag till Skåne fram och tillbaka på en dag för att hämta hem min nya hundvalp, Boyo.

 

Följ mig på resan med att uppfostra en valp till en jättehäftig hund!

 

Välkommen!
/Malinka P.

Hundfolk

Detta är personer och/eller organisationer som jobbar på ett sätt som överensstämmer med min egen filosofi om vad som gynnar relationen mellan människa/hund på bästa sätt.

 

Translation

Arkiv
Kategorier