Jag har ett mindre samarbete med Will Atherton som driver Youtubekanalen Fenrir Canine Show, och även företaget Fenrir Canine Leaders. Will är en person med extremt höga ambitioner, och har otroligt omfattande och långtgående mål som innefattar bland annat utbildning av hundägare, samt på sikt även att starta upp ett antal rescue-center för hundar.

Fenrir Canine Show

Jag vill ta tillfället i akt och rekommendera ett par digitala kurser som finns tillgängliga på Fenrir Canine Leaders. Det är två kurser som är producerade av Will Atherton, där den ena är en valpkurs som går ut på att skapa “the perfect canine companion“, och den andra är en bootcamp för vuxna hundar, för att påminna dem om hur saker är tänkta att fungera. Jag har bara nosat litegrand på valpkursen än så länge, men jag kan säga att det jag sett hittills är precis exakt det jag själv tänker, och står för.

Det jag verkligen gillar med Will Atherton är hans inställning att träning av hund är den minsta biten av det man gör tillsammans. Det har han gemensamt med Larry Krohn. Träning är den minsta delen, och Atherton är väldigt inne på det här med ledarskapet, just. Kanske till och med mer än Krohn, fast där kan jag ha fel, för Krohn pratar inte om ledarskap per se, utan snarare om hur man lever tillsammans med hunden. Två sidor av ett mynt, men långt ifrån samma sak, kan jag personligen tycka.

Även om jag inte gått igenom bootcamp-kursen som finns på Fenrir Canine Leaders, tänker jag ändå ta mig friheten att rekommendera båda kurserna. De är inte jättedyra – ungefär samma kostnad, om inte ännu lite billigare, till och med, som på vilken klubb som helst. Omräknat i kronor tror jag de landar på runt 7 – 800 spänn styck. Upplägget är enkelt, tydligt och välstrukturerat. Innehållet, i alla fall på valpkursen, är relevant och viktigt – och det handlar om väsentligt många fler saker än att lära valpen sitt, ligg, vacker tass och så vidare.

I övrigt kan jag säga att FCL också säljer en del produkter. Bland annat säljer de halsband, koppel, jag vet att det förr eller senare kommer in hundselar (om man nu gillar såna), och det säljs till och med hundfoder. Will är otroligt noga med att det ska vara högsta möjliga kvalitet. Jag har inte testat några av hans produkter, för de är ganska dyra (i alla fall för mig), men på bild ser de ut att vara bra. 🙂

Jag är inte dummare än att jag fattar att du som läser här med all största sannolikhet INTE är lika nördig som jag när det gäller hundar. Men jag vill ändå passa på att tipsa om sånt jag tycker är vettigt och bra, och som kan göra stor skillnad i relationen med din hund.

Fenrir Canine Leaders är en sådan sak, och jag hoppas verkligen att du åtminstone kollar upp det. I slutänden är det något du och din hund verkligen kan tjäna på, och när till och med jag tycker att kostnaden för de här kurserna är relativt överkomliga så är de garanterat överkomliga för dig. 🙂

För det är ju nämligen såhär – åtminstone i min alldeles egen, högst personliga åsikt, att det är vi som människor som har ansvar för att vår relation med hunden/hundarna ska fungera. De följer oss utan att fråga, så det är vår förbannade skyldighet att se till att vi har ett vettigt förhållningssätt till våra hundar och att de har en trygg och stabil ledare.

Att se till att de har detta är vår uppgift.
Inte deras.

 

Hundliv – livsstil

Den 4 juni 2019 förlorade jag Försvarsmaktens Ella till ålderskrämpor och juvertumörer.

 

Den 12 februari 2020 åkte jag till Skåne fram och tillbaka på en dag för att hämta hem min nya hundvalp, Boyo.

 

Följ mig på resan med att uppfostra en valp till en jättehäftig hund!

 

Välkommen!
/Malinka P.

Hundfolk

Detta är personer och/eller organisationer som jobbar på ett sätt som överensstämmer med min egen filosofi om vad som gynnar relationen mellan människa/hund på bästa sätt.

 

Translation

Arkiv
Kategorier