Jag skrev ju häromdagen om olika sätt jag aktiverar Boyo på, och idag liksom föll det sig bara att vi råkade gå förbi ett av de ställen jag tycker som bäst om här på gatan där jag bor. Fastighetsskötarna brukar dumpa lite diverse grejer där, och det är perfekt för att aktivera en hund.

Idag har min hund klättrat uppför en metallstege och stått på en galleravsats och njutit av utsikten. Han har gjort det en gång tidigare, och nu ville han visa sig lite duktig och lite häftig, så han tog själv initiativet att klättra upp. Men han är ju förjävla löjlig (det kallas överlevnadsinstinkt, har jag lärt mig 😀 ), så det tog mig säkert tio minuter att få ner honom därifrån. Dels är han lättdistraherad, dels lite småfeg när det gäller att ta sig ner från högre höjder. Men ner kom han – till slut. 😀

Han har också klättrat runt och letat godis på ostadigt underlag. Det är en i mina ögon alldeles fantastisk övning. Jag tänker mig att fysisk balans är både kul och viktigt för en hund, och torde rimligen vara rätt bra för diverse muskler i en hundkropp. Alltså är det något jag brukar återkomma till, det där med ostadigt underlag. Ibland på det här viset, ibland i en sån där stor gunga jag skrev om tidigare.

Just idag ville jag mest skryta lite om hur duktig han är, min mupphund. Jag läste ett så bra uttryck på Facebook i.. höstas, tror jag!? En person skrev om sin hund att den gör si och så “efter förmåga”. Och det uttrycket satt som en smäck – och är helt fantastiskt när det gäller just Boyo. Han som är så lättdistraherad och okoncentrerad är långt ifrån världsbäst på något mer än att vara just han, men det vi gör är verkligen efter förmåga, oavsett om det handlar om “lydnadsträning”, aktivering eller bara att gå en koppelpromenad.

Och med utgångspunkt i det så tar jag mig friheten att tycka att min hund var superduktig idag. ♥ Bara det att han tog sig uppför stegen – OCH ner igen! 😮 Hur coolt är inte det, liksom!?

Det kommer att bli mer av sånt här framöver för vår del. Och bara för att ha någonstans att lagra framtida videor, grabbade jag tag i ett av mina Youtubekonton och gjorde en kanal helt för det här. Eller; i ärlighetens namn, en gammal kanal som det aldrig blev något med, men som jag kommer att använda till det här. Vet inte om det blir så mycket mer än att lagra videor till bloggen – det återstår att se. 🙂

 

Hundliv – livsstil

Den 4 juni 2019 förlorade jag Försvarsmaktens Ella till ålderskrämpor och juvertumörer.

 

Den 12 februari 2020 åkte jag till Skåne fram och tillbaka på en dag för att hämta hem min nya hundvalp, Boyo.

 

Följ mig på resan med att uppfostra en valp till en jättehäftig hund!

 

Välkommen!
/Malinka P.

Hundfolk

Detta är personer och/eller organisationer som jobbar på ett sätt som överensstämmer med min egen filosofi om vad som gynnar relationen mellan människa/hund på bästa sätt.

 

Translation

Arkiv
Kategorier