Snart, i alla fall. Jag har precis fått pengar (sjukersättning, mitt i månaden) och har roat mig med att betala mina räkningar. Det roliga med det är att eftersom jag infört totalt köpstopp (om det inte är väldigt, väldigt nödvändigt) så blir det ju pengar kvar. Allt stoppas in på ett sparkonto som tillägnas min blivande hund helt och hållet.

Utan att berätta exakt hur mycket pengar jag har, sådär på kronan, så kan jag säga att jag vid nästa utbetalning i september, förmodligen skulle kunna skaffa mig en hund. Inte kanske en renrasig, och inte en Estrela, men en hund.

Eftersom jag nu har bestämt mig för vad jag vill ha, så kommer jag att hålla fast vid det så långt det går. Skulle det av någon anledning visa sig att det inte blir någon valpkull på svensk mark i höst/vinter, har jag två alternativ. Antingen importerar jag en från Portugal, eller så tittar jag efter något annat. Import känns omständigt och krångligt, så det blir i så fall till att hitta något annat.

Jag har vänner som också förlorat sin hund nyligen. Vi pratar ibland (hehum; läs, ganska ofta) om vad vi vill ha för slags hund, och jag har kommit fram till följande;

Sannolikheten att jag någonsin kommer att skaffa mig en hund via Blocket är rätt liten. Det finns lite olika skäl till det, och det främsta skälet är att det är extremt sällan det finns något jag faktiskt vill ha där. Det är bland annat småhundar, och jag är så extremt ointresserad av små, bjäbbiga hundar att det nästan är löjligt åt det. Jag har två katter – det räcker alldeles utmärkt i form av mindre djur, och jag behöver inte gå ut med dem.

Utöver små hundar, finns det antingen blandraser där en eller fler raser är ointressanta för mig, eller så är det renrasiga (eller för den delen, blandraser) som är så vansinnigt dyra att jag aldrig skulle ha råd. Jag såg senast idag någon som sålde en blandning av Golden retriever och Storpudel för 22 tusen spänn. Som en första generationens Goldendoodle, typ.

Raser jag inte alls är intresserad av; Amstaff, Pitbull, American Bully (oavsett storlek), Bordercollie, Collie, Setter – samt blandningar där en eller flera av dessa ingår.

Detta kombinerat med det faktum att de raser (även blandraser) jag skulle kunna tänka mig väldigt sällan finns tillgängliga, och om de finns är de allt som oftast geografiskt väldigt långt ifrån mig, alldeles för dyra, eller så är det något annat.

Med tanke på att jag under många år har fått nöja mig med det minst dåliga (och i det räknar jag inte med mina djur, bara sådär i största allmänhet) så är jag trött på att behöva nöja mig. En hund ska jag leva med i många år. För mig känns det viktigt att det blir en hund där möjligheterna att vi är kompatibla är så stora som möjligt.

Att välja en ras som egentligen är helt ointressant.. ja, visst finns det individer inom raser som man kan funka med – titta bara på mig och Ella. Men det vet man ju aldrig innan. Och jag har inte lust att utsätta vare sig mig själv eller min hund för en relation som riskerar att bli jobbig och påfrestande för oss båda.

Därför är jag väldigt glad och tacksam över att mitt sparande kombinerat med ett par bidrag från generösa människor, samt lite småslantar från daghundar, ger resultat. Fortsätter det i den här takten kommer jag snart att kunna skaffa min Estrela. Förutsatt att det blir valpar, såklart.

Och jag tror att jag behöver få hem en ny hund, helst ganska snart. Jag sörjer Ella så jag tror jag blir tokig, på helt andra sätt än jag är van vid, och jag tror att jag behöver distrahera mig. Nu har det gått såpass lång tid att hon inte längre finns i min omedelbara verklighet här, och nu, vilket gör att det finns rum för en ny hund – hellre förr än senare.

Så jag är otroligt tacksam över möjligheten att dels ha flera olika konton hos min bank, och döpa dem till det jag använder dem till. Just det här kontot heter hundköp, och herregud, vad jag längtar efter att få tömma det till fördel för en valp hemma hos mig.

 

Hundliv – livsstil

Den 4 juni 2019 förlorade jag Försvarsmaktens Ella till ålderskrämpor och juvertumörer.

 

Den 12 februari 2020 åkte jag till Skåne fram och tillbaka på en dag för att hämta hem min nya hundvalp, Boyo.

 

Följ mig på resan med att uppfostra en valp till en jättehäftig hund!

 

Välkommen!
/Malinka P.

Hundfolk

Detta är personer och/eller organisationer som jobbar på ett sätt som överensstämmer med min egen filosofi om vad som gynnar relationen mellan människa/hund på bästa sätt.

 

Translation

Arkiv
Kategorier