Jag kontaktade uppfödaren av Estrela idag för att ta reda på lite närmare vilket tidsperspektiv det är på en eventuell valpkull. Ett snabbt svar senare fick jag reda på att tiken de tänker para förväntas löpa någon gång under oktober/november. Det innebär – förhoppningsvis valpar, ganska snart! WHEEEEEEE!!!

Herregud, det blir ju superpirrigt – i hela magen! Det är liksom en sak att planera för att skaffa sig en valp av en särskild ras, och en helt annan när det helt plötsligt finns inom ramen för vad som är verklighet. Ungefär som att Ella, mot min vilja, hamnar längre och längre ifrån min verklighet.

Men kan ni fatta. Herregud, som jag har väntat och längtat. Trots allt har jag velat ha en Estrela under längre tid än den som gått sedan Ella lämnade mig (jag kan fortfarande inte varken tänka eller säga det rätt ut). Och nu är min nya hund snart tillverkad.

Shit, nu måste jag börja planera. Inte bara i tanken, utan sådär på riktigt, planera. Jag har ju exempelvis ställt undan alla Ellas gamla grejer (matskålar, leksaker, mattunnan, koppel och halsband, med mera). Dags att ta fram, gå igenom och se över vad som eventuellt behöver köpas in.

Och det där med NAMN! Nog för att det kan vara kul att se hur hunden ser ut innan man bestämmer namn, men jag har sååå många alternativ till namn. Jag har för övrigt satt upp mig på listan för en hane, i det fall man undrar.

Wheeeee! ♥

 

Hundliv – livsstil

Den 4 juni 2019 förlorade jag Försvarsmaktens Ella till ålderskrämpor och juvertumörer.

 

Den 12 februari 2020 åkte jag till Skåne fram och tillbaka på en dag för att hämta hem min nya hundvalp, Boyo.

 

Följ mig på resan med att uppfostra en valp till en jättehäftig hund!

 

Välkommen!
/Malinka P.

Hundfolk

Detta är personer och/eller organisationer som jobbar på ett sätt som överensstämmer med min egen filosofi om vad som gynnar relationen mellan människa/hund på bästa sätt.

 

Translation

Arkiv
Kategorier