Gyllerboda har rätt lite material ute på nätet (i alla fall som jag har hittat), sådär överlag – och det är väldigt synd, eftersom det material som finns är väldigt intressant. De förespråkar vad de kallar shadowmetoden, vilket handlar om att utveckla den sortens relation med sin hund att den automatiskt följer en som en skugga.

Gyllerboda hundcenter har en rad kurser, varav flertalet handlar om olika sorters jakt. Dessa är jag av naturliga skäl (eftersom jag inte jagar) inte intresserad av, men de har också kurser i vad man kortfattat kan kalla relationsbygge med sin hund. Det handlar om – som det för övrigt också gör för Alexandra Ortega, personlig utveckling för att förbättra kommunikationen med sin (och andras) hund.

Det är fullt möjligt att jämföra Gyllerbodas teorier med både Ortega och Cesar Millan, men på ett väldigt svenskt sätt. Av det jag sett (på Youtube) och läst (deras hemsida) så är hela poängen att lära sig kommunicera på samma, eller åtminstone så nära som möjligt, sätt som hundar gör med varandra.

Det här är ett sätt att tänka om hund som jag stöder fullhjärtat.

Gyllerboda har också ett flertal böcker, bland annat en om just den här shadowmetoden som jag vid något tillfälle när ekonomin tillåter det, med väldigt stor sannolikhet kommer att införskaffa. De tar också emot problemhundar för privat coachning/träning, samt att de har ett pensionat.

Det finns inte jättemånga utbildningar i Sverige som motsvarar den linje jag vill gå, men Gyllerboda är en av dem. Jag skulle väldigt gärna vilja gå deras hundinstruktörsutbildning, som är det som ligger allra närmast det jag själv är intresserad av.

Gyllerboda hundcenter på sociala medier

Hemsida
Youtube

 

Hundliv – livsstil

Den 4 juni 2019 förlorade jag Försvarsmaktens Ella till ålderskrämpor och juvertumörer.

 

Den 12 februari 2020 åkte jag till Skåne fram och tillbaka på en dag för att hämta hem min nya hundvalp, Boyo.

 

Följ mig på resan med att uppfostra en valp till en jättehäftig hund!

 

Välkommen!
/Malinka P.

Hundfolk

Detta är personer och/eller organisationer som jobbar på ett sätt som överensstämmer med min egen filosofi om vad som gynnar relationen mellan människa/hund på bästa sätt.

 

Translation

Arkiv
Kategorier