Robert Cabral är en amerikansk hundtränare på hög nivå. Jag har inte följt honom särskilt länge, men jag gillar mycket av det jag ser och hör från honom. Han tränar hundar (och deras människor) i diverse olika grenar, han tränar andra hundtränare, och hjälper dessutom till att träna hundar på shelters inför adoption.

Det jag gillar mest med Robert Cabral är hans inställning att man måste titta till hela hunden, och att hundträning bara är en bit av tårtan. Själv är jag varken tillräckligt kunnig eller avancerad för att kunna tolka hur den mat hunden äter påverkar kropp och knopp – men det är ju kunskap som vore rolig att ha, om bara min egen hjärna var sån att den tog till sig den typen av information. 😀

Jag gillar också att Robert Cabral sysslar med positiv förstärkning i den träning han idkar med hundar, men också använder sig av korrigeringar. Jag lyssnade precis på ett av hans poddavsnitt, där någon ställde en fråga om vad korrigering är för honom, varpå han svarade att en korrigering är att informera hunden om att det den sysslar med just precis nu inte är det föraren bad hunden att göra. En korrigering kan vara verbal eller fysisk, men ska aldrig vara våldsam eller hotfull, endast informativ.

Cabral jobbar inte enbart med hundträning, och jag tror att det är därför jag har fastnat för honom. I min åsikt är det alldeles för många som tränar sina hundar i alldeles för hög grad, och på något sätt glömmer att hunden behöver få vara hund innan den är något annat. Det är skillnad på att träna hund och att lära hunden fungera, framför allt hemma/inomhus.

Likväl som man inte måste följa någon av de andra hundmänniskorna jag har berättat om hittills, behöver man vare sig gilla eller följa Robert Cabral. Men jag tror faktiskt att i princip varenda människa kan lära sig något av honom. Jag gillar inte allt han säger, och som alla andra amerikaner upplever jag att han har väldigt höga tankar om sig själv på ett sätt vi inte är vana vid här i Sverige. Men det förtar inte att han har saker att säga som väldigt många skulle tjäna på att lyssna till.

Om jag skulle rekommendera något särskilt med Robert Cabral är det nog hans podcast (som också finns att se på Youtube). Där hinner han prata som mest, och man får ut mest av att lyssna (han är nämligen ganska pratig och ganska fladdrig i sitt pratande).

Min personliga uppfattning är att Robert Cabral är mycket skicklig och väl värd tiden man lägger ner på att lyssna/titta/läsa.

Robert Cabral på sociala medier

Hemsida
Bound of Angels
Youtube
Instagram

 

Hundliv – livsstil

Den 4 juni 2019 förlorade jag Försvarsmaktens Ella till ålderskrämpor och juvertumörer.

 

Den 12 februari 2020 åkte jag till Skåne fram och tillbaka på en dag för att hämta hem min nya hundvalp, Boyo.

 

Följ mig på resan med att uppfostra en valp till en jättehäftig hund!

 

Välkommen!
/Malinka P.

Hundfolk

Detta är personer och/eller organisationer som jobbar på ett sätt som överensstämmer med min egen filosofi om vad som gynnar relationen mellan människa/hund på bästa sätt.

 

Translation

Arkiv
Kategorier