Jag har gjort något jag aldrig hade trott om mig själv. Vet inte riktigt hur det blev på det viset, men så blev det. Jag har tingat en valp. En valp som befinner sig i Skåne. Det i sig är ju helt vansinnigt, med tanke på att det kommer att bli ett äventyr att hämta min valp. Men det mest vansinniga av allt är att det är en schäfer.

Jag vet inte hur länge jag har sagt att jag inte vill ha en schäfer till. Det är trots allt en brukshund, och jag är som ni vet inte särskilt intresserad av just träning. Ännu mer ointresserad är jag av tävling. Nu har jag ju egentligen bara erfarenhet av Ella, och en försvarsmaktsuppfödd hund till, men det har varit tillräckligt för att veta att jag inte vill ha en till försvarsmaktshund.

Det har varit tyst här på bloggen i någon vecka eller så, därför att jag har funderat och grubblat. För att inte tala om tittat på hundannonser på Blocket. Det är inte mycket jag har fastnat för där, kan jag säga. I princip ingenting alls.

Men så har det dykt upp några annonser med bland annat rottweiler – och schäfer. Flertalet har varit tikvalpar som söker hem, och medan de å ena sidan är bedrövligt söta (vissa mer än andra – herregud!) så är det en hanhund jag vill ha.

Den här annonsen har jag sneglat på i några dagar, men känt mig aningens avskräckt från eftersom det är så långt bort. Men så tog jag mod till mig och slängde iväg ett mail med lite frågor om föräldradjuren, och svaren jag fick var enligt mig fantastiska.

Jag är glad att jag har vänner jag kan bolla med. En av dem sade att jag inte ska fästa mig så mycket vid att det är en schäfer, just. Och hon har helt rätt. Jag som brukar säga att rasen på en hund är mindre viktigt än det faktum att det är en hund. Här fick jag så jag teg. 😀

Jag kommer inte att träna min hund i några bruksgrenar, sådär som man tänker att en brukshund “ska” tränas och tävlas. Däremot kommer jag att aktivera min hund på ett sätt som ger honom mental stimulans.

Herregud, jag är alldeles kvillrig i magen.

Jag trodde verkligen inte att jag skulle skaffa mig en schäfer till, men det känns bra i magen. För någon vecka sedan var jag nära att åka och titta på en valp här i stan, men det var länge sedan jag upplevde ett sådant starkt motstånd i magen. Det var inte rätt valp för mig, men det här känns så bra att det bara kan vara – rätt.

Jag ska hämta min valp om ungefär en månad. Tills dess är det bara att fundera på det här med namn, samt börja köpa hem det jag behöver. Hundmat, till exempel. Det mesta har jag, men jag kommer att behöva någon form av halsband. Vill inte köpa något dyrt sådant, dock, med tanke på att han lär växa en hel del framöver.

Weeee!!!

Det finns några saker som är extra kul med just den här valpen. Hans föräldrar är rakryggade, vilket är ett av de krav jag har på en schäfer. Han är, enligt uppfödaren, lugnast i kullen. Dessutom är han svart. ♥ För mig som gillar svarta hundar – it’s a match made in heaven. Dessutom kommer han, återigen enligt uppfödaren, att bli en stor kille.

Yay me! ♥

 

Hundliv – livsstil

Den 4 juni 2019 förlorade jag Försvarsmaktens Ella till ålderskrämpor och juvertumörer.

 

Den 12 februari 2020 åkte jag till Skåne fram och tillbaka på en dag för att hämta hem min nya hundvalp, Boyo.

 

Följ mig på resan med att uppfostra en valp till en jättehäftig hund!

 

Välkommen!
/Malinka P.

Hundfolk

Detta är personer och/eller organisationer som jobbar på ett sätt som överensstämmer med min egen filosofi om vad som gynnar relationen mellan människa/hund på bästa sätt.

 

Translation

Arkiv
Kategorier